WESTERKOBBELS STILFULDE UNGHESTE

Tag kontakt

Vores ungheste

En af de vigtigste emner i forbindelse med opdræt af ungheste som senere skal anvendes i sporten er at sikre at hestene gennem hele opvæksten får det korrekte foder samt daglig motion.

Vore heste fodres, fra de fravænnes som føl til de skal videre i uddannelse som 4 års, kun med de bedste produkter indenfor hestefoder for at sikre en sund og holdbar sportshest.

Vore føl og plage sikres den nødvendige motion ved i vinterperioden dagligt at blive lukket på fold i 6-8 timer, ligesom sommeren tilbringes på græs med fornødent tilskud af mineralfoder.

Uddannelsen som springhest starter på vort stutteri når hestene har nået 1½ års alderen. Hestene løsspringes iggennem hele vinterperioden 1-2 gange om ugen over ganske små spring for at opbygge den fornødne tillid og rytme. Denne metode har vist sig at være særdeles effektiv, også med henblik på den senere springtræning under rytter, og hestene finder hurtigt ind i den rigtige rytme, og får meget hurtigt selvtillid som gør at de vokser med opgaven hen over vinteren.